Depresyon döneminde tüketilmesi gereken Kuruyemiş Çeşitleri !

Depresyon döneminde tüketilmesi gereken Kuruyemiş Çeşitleri !

Depresyon, birçok kişinin hayatında zaman zaman karşılaştığı bir durumdur. Stresli iş koşulları, aile problemleri, sağlık sorunları gibi nedenlerle ortaya çıkabilir. Depresyonla başa çıkmak için ilaç tedavisi ve terapi gibi çeşitli yöntemler kullanılırken, diyet de birçok kişi için önemli bir rol oynar. Kuruyemişler, depresyon döneminde tüketilmesi gereken önemli bir besin kaynağıdır. İşte depresyonla başa çıkmak için tüketilmesi gereken kuruyemiş çeşitleri:

  1. Badem

Badem, depresyonla mücadelede en iyi kuruyemişlerden biridir. Badem , magnezyum ve E vitamini gibi besinleri içerir. Bu besinler depresyonla mücadelede önemli bir rol oynar. Magnezyum, serotonin adı verilen bir nörotransmitterin üretimini arttırarak ruh halini iyileştirir. E vitamini de vücuttaki serbest radikalleri temizleyerek ruh halini iyileştirir.

  1. Ceviz

Ceviz, omega-3 yağ asitleri açısından zengin bir kuruyemiştir. Omega-3 yağ asitleri, beyin fonksiyonlarını destekleyerek depresyonla mücadeleye yardımcı olur. Ceviz ayrıca magnezyum ve folik asit gibi besinleri de içerir. Bu besinler de depresyonla mücadelede önemli bir rol oynar.

  1. Antep fıstığı

Antep fıstığı , protein, lif ve magnezyum açısından zengin bir kuruyemiştir. Bu besinler, depresyonla mücadeleye yardımcı olur. Magnezyum, serotonin üretimini arttırarak ruh halini iyileştirirken, protein ve lif de kan şekerini dengede tutarak ruh halini korur.

  1. Kabak çekirdeği

Kabak çekirdeği, magnezyum açısından zengin bir kuruyemiştir. Depresyonla mücadelede magnezyumun önemi yukarıda bahsedilmişti. Kabak çekirdeği ayrıca triptofan adı verilen bir amino asit içerir. Triptofan, serotonin adı verilen bir nörotransmitterin üretimine yardımcı olarak ruh halini iyileştirir.

  1. Fındık

Fındık , omega-3 yağ asitleri açısından zengin bir kuruyemiştir. Omega-3 yağ asitleri, beyin fonksiyonlarını destekleyerek depresyonla mücadeleye yardımcı olur.