Baklava Nasıl Muhafaza Edilir?

Baklava Nasıl Muhafaza Edilir?

Bayramın yaklaşmasıyla sofralarını baklava ile lezzetlendirecek birçok kişinin aklında  baklava nasıl muhafaza edilir  sorusu bulunuyor. Türk mutfağının en leziz tatlılarından biri olan baklava, bayram ziyaretlerini ve özel günlerimizi tatlandırmak için olmazsa olmazlardandır.

Akşam çayının yanında, iş toplantısında, arkadaş buluşmalarında, bayram ziyaretlerinde… Tatlı denince akla ilk gelen lezzetlerden olan baklavanın tüketildiği anları bir liste ile sınırlamak mümkün değil. Cevizli, fıstıklı, soğuk gibi birçok çeşidiyle her gün tüketilen ve mutluluklarımıza ortak olan baklava iyi muhafaza edilmediğinde lezzetinde bozulmalar yaşayabiliyor.

Lezzetiyle unutulmaz anlar yaşatan bu eşsiz tatlının tadını ve tazeliğini kaybetmeden saklanması için dikkat edilmesi gereken tüm püf noktaları Türkiye'nin vizyoner Kuryemiş sitesi kuryemis.com olarak derledik.

Buna ek olarak, bayram sabahı kahvaltısı fikirleri için Kuryemiş Blog'da yer alan Zengin Lezzetleri İle Geleneksel Türk Kahvaltısı başlıklı yazımıza da göz atabilirsiniz.

Şerbetli Baklava Nasıl Muhafaza Edilir?

Bayram ziyaretlerimizde, ailemiz ve dostlarımızla yapacağımız sohbetler farklı baklava çeşitleri ile taçlandırılacak. Fakat bu ziyaretlerin en büyük eşlikçisi konumunda olan baklava her zaman hızlı şekilde tüketilemiyor. Özellikle büyük miktarlarda alındığında, misafirlerinizin de gitmesiyle arta kalan baklavaların nasıl muhafaza edilmesi gerektiğini bilmenin önemi artıyor.

İnce açılan yufka hamurunun arasına ceviz ya da fıstık konulmasıyla yapılan baklava, şerbet eklenerek enfes tadına sahip olur. Binbir emek harcanarak yapılması sonucunda muhafaza edilmesinin önemi de artar.

Sütlü tatlılara oranla tüketim ömrü daha uzun olan geleneksel baklavayı, doğru yöntemlerle evinizde kolaylıkla saklayabilmeniz için yapmanız gerekenler oldukça basit. Dilerseniz, Baklava nasıl muhafaza edilir, dikkat edilmesi gerekenler nelerdir sorularının cevaplarını yanıtlamaya başlayabiliriz.

  • Oda sıcaklığında 5 güne kadar bozulmadan muhafaza edilebilen baklavayı kuru ve güneşten uzak bir alanda saklamanız dikkat etmeniz gereken bir unsurdur. Bu sayede tazeliğini ve çıtır dokusunu kaybetmez, gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.
  • Kötü bir baklava deneyimi yaşamamanız adına dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli husus ise buzdolabında muhafaza etmemeniz gerektiğidir. Buzdolabı, şerbetli olan baklavanın daha da fazla şekerlenmesine ve tazeliğini yitirmesine yol açar. Kendine has dokusunu kaybetmesi ile birlikte alışkın olduğumuz çıtırlığını ve tadını yitirecektir.
  • Eğer baklavanızın şerbet oranı normalden daha az ise çok uzun olmamak şartıyla 2-3 gün buzdolabında saklayabilir ardından tüketebilirsiniz.
  • Bütün muhafaza etme yöntemlerini uygularken dikkat etmeniz gereken en önemli husus baklavanın tamamen kapalı bir şekilde saklanıyor olmasıdır. Hava ile temasa girmesinden sonra tazeliğini yitireceğinden kutusunu sıkıca kapatmanız gerekir.

Soğuk Baklava Nasıl Muhafaza Edilir?

Son yıllarda artan popülerliğiyle her sofrada yer alan bir lezzet haline gelen  soğuk baklava, geleneksel lezzetin modernlikle buluşmasıyla alışılmışın dışında, eşsiz bir lezzet haline geliyor.

İncecik açılan hamurun üstüne serpilen çikolata parçaları ve süt ile yapılan şerbetiyle her tadanı büyüleyen soğuk baklava, diğer şerbetli tatlılara kıyasla daha hafif olması sebebiyle oldukça revaçta. Ferahlatıcı etkisiyle sadece yaz aylarına özgü bir tatlı olarak düşünülen fakat lezzeti ve hafifliği sayesinde her mevsim tüketebileceğiniz soğuk baklavanın en önemli özelliği, klasik baklava dokusunu asla kaybetmiyor olmasıdır.

Bayramlarda lezzetiyle evlerimize konuk olacak bu enfes tatlının nasıl saklanması gerektiğiyle alakalı oluşan soru işaretlerini gidermek için gelin soğuk baklava nasıl muhafaza edilir bakalım.

  • Şerbetinde yoğun olarak kullanılan sütün bozulmaması için buzdolabında muhafaza edilmesi gerekir.
  • Lezzetini tam anlamıyla alabilmeniz için soğuk yenilmesi gerektiğinden, satın aldığınız gün içerisinde tamamını tüketmeyecekseniz geri kalan kısmını buzdolabında tutmanız ve soğuk bir şekilde tüketmeye dikkat etmeniz gerekir.
  • Oda sıcaklığından ve güneşten uzak tutulmalıdır. Böylece içerdiği sütün bozulması önlenmelidir.
  • Taze tüketilmesi gereken bir tat olduğundan dolayı buzdolabına konulduktan sonra 4 gün içerisinde tüketilmesi gerekmektedir.

kuryemis.com ustaları tarafından titizlikle hazırlanarak değerli müşterilerimize sunulan soğuk baklavanın nasıl muhafaza edilmesi gerektiği işte bu kadar basit.  Fıstıklı soğuk baklava  seçeneği de bulunan bu lezzeti tek tıkla sipariş edebilirsiniz.

Uzun yıllara dayanan tecrübesi ile müşterilerini en sevilen lezzetlerle bir araya getiren Kuryemiş.com olarak  Baklava nasıl muhafaza edilir  sorusuna sizler için yanıt aradığımız yazımızın sonuna geldik.

Siz de bayram ziyaretlerinde geçireceğiniz keyifli vakitlerinize eşlik edecek tatlı ihtiyacı duyuyorsanız, Kuryemiş.com uzun yıllara dayanan tecrübeye sahip ustalarının elinden çıkan baklavaları tercih edebilirsiniz.